Ritmička gimnastika

Veliki broj interesantnih vežbi koje uključuju mišiće celog tela, predstavljene su deci kao vid igre i zabave, što gimnastiku za decu čini još privlačnijom. Mogućnost korišćenja najrazličitijih sprava, na kojima deca mogu da demonstriraju svoje veštine, predstavlja koristan faktor ne samo za fizički već i za mentalni razvoj deteta.
Gimnastika za decu podrazumeva rešavanje motoričkih zadataka različite složenosti ukombinovanih u jednu celinu, sa ciljem pospešenja kognitivnih sposobnosti deteta i isticanja pozitivnih strana njegove ličnosti. Svoj doprinos gimnastika prvenstveno daje sprečavanju različitih deformiteta kod dece, poput ravnih tabala, krive kičme i bolova u zglobovima, usled dugotrajnog sedenja. Iznad svega, bavljenje gimnastikom za decu, oslobodiće mališane staha od visine i različitih izazova postavljenih pred njim.Osećaj hrabrosti i većeg samopouzdanja, neverovatne discipline i istrajnosti, usmeriće svako dete ka postizanju viših ciljeva u životu.
Budući da su deca u mlađem dobu sklona padovima, gimnastika ih kroz niz vežbi uči da se spretno dočekaju na ruke ili noge, prilikom iznenadnih padova, kako bi izbegla ozbiljnije povrede. Iznad svega, deca koja su od malena fizički aktivna i zaokupljena pozitivnim stranama kao što je sport, manje su sklona lošem uticaju društva i okoline u kojoj odrastaju.
Kontakt telefon 060/35 333 53

Instagram